Olika hälsoundersökningar

Olika hälsoundersökningar i Stockholm

 

Varför man ska gå på regelbunden hälsoundersökning?

Går du på regelbundna hälsoundersökningar kan vi jämföra dina resultat från föregående undersökningar och kan då även se fall det är något avvikande. Skulle man få en misstanke om eventuell sjukdom så blir man bokad för en specialistutredning. Studier visar på att man med hjälp av regelbundna kontroller kan förebygga vissa vanliga sjukdomar som t. ex. hjärt- och kärlsjukdomar. Högt blodtryck är en av de vanligaste orsakerna till någon typ av hjärt- och kärlsjukdom, går man då på regelbundna kontroller för att ha det under uppsikt kan man genom rätt behandlingar undvika den typen av sjukdomar så gått det går.


Olika undersökningar

När du ska göra en hälsoundersökning i Stockholm ska du tänka på att det finns olika undersökningar att välja mellan beroende på vad du vill veta. Gemensamt i alla de olika hälsokontrollerna tas ett 30-tal basprover för att kunna upptäcka eventuella avvikelser eller för att kunna utesluta ohälsa. Hälsokontrollerna inriktar sig på olika områden som till exempel cancer eller hjärt- och kärlsjukdomar.

Medi är en väldigt omfattande grundundersökning och erbjuder både läkarsamtal och läkarundersökning. Till skillnad från kvinnor så tar man ett prov mer på män och det är PSA prov. På kvinnor tar man istället sköldkörtelprover. Läs mer om Medi undersökning här.

Maxi undersökningen omfattar alla de grundläggande testerna men även två läkarbesök. Den här undersökningen riktar sig först och främst till de personer som vill ha så bra koll på sin hälsa som möjligt och se till att de gjort allt för att undvika allvarliga sjukdomar, så gått det gårLäs mer om Maxi här!

Maxi PLUS är en väldigt heltäckande hälsoundersökning som är till för att hitta sjukdomar i ett tidigt stadie. Denna hälsokontrollen är perfekt för dem som känner att de vill veta allt om sitt hälsotillstånd och vill göra allt för att undvika allvarliga sjukdomar. Vill du veta mer om Maxi PLUS undersökningen så kan du läsa mer här.

Maxi PLUS med MR-röntgen ger det lilla extra utöver Maxi PLUS undersökningen. Skulle det vara så att du känner dig frisk men vill ändå vara proaktiv och kolla ifall det finns några tidiga tecken på sjukdom så finns det sådana tillval som till exempel MR-röntgen. När man gör en MR-röntgen kan man upptäcka cancer i ett tidigt skede och kunna bota det i rätt tid. Man kan med en MR-röntgen se vad som finns i kroppen, alltifrån något som bara är några millimeter stort. Mer information kan du hitta här!

Medi, Maxi, Maxi Plus och Maxi PLUS med helkropps-MR är de hälsoundersökningar som Vegatus i Stockholm erbjuder.Vill du läsa mer om vad alla hälsoundersökningar erbjuder kan du läsa mer här!

 
Kontakta oss gärna!

Om man vill göra en förebyggande hälsokontroll i Stockholm kan man välja mellan olika program, alltifrån grundläggande till mer omfattande beroende på vilket man tycker passar en bäst. Det finns olika grundpaket till olika pris men oberoende av vilken nivå man väljer ges en vetenskaplig uppföljning av resultaten. I alla paket ingår ett läkarsamtal med kostrådgivning och det ingår även BMI mätning och vid behov EKG, spirometri (undersökning av andningskapaciteten) samt syn och hörselundersökning. De förebyggande hälsokontrollerna är inriktade på att hitta eventuella sjukdomar och olika riskfaktorer men även för att se hur den nuvarande hälsan ser ut.

Vill du veta mer om hälsokontroller eller har du några frågor så kontakta oss gärna här nedanför.

Kontaktinformation